NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanMédiapályázat: megszületett az eredmény

2013.10.14

A Szervdonációs és Transzplantációs Európa- és Világnap hazai ünnepségén hirdetett eredményt a pályázat kiírója.


Október 12-én, a Szervdonációs és Transzplantációs Európa- és Világnap hazai ünnepségen hirdették ki a Magyar Nephrologiai Alapítvány "Az év vesehíre" Médiapályázatának eredményét. A pályázat célja volt, hogy a kiírás eredményeként olyan média megjelenések szülessenek, amelyek felhívják a magyar társadalom figyelmét a vese védelmére, a vesék összetett és létfontosságú szerepére, a vesebetegségek megelőzésének fontosságára.

Írott sajtó kategóriában a fődíjat Fazekas Erzsébet, a Népszabadságban megjelent írásáért, a TV/rádió kategóriában Miki Tímea, az Echo TV Az orvos Válaszol című műsorában sugárzott hat részes, a vesebetegségekkel, megelőzésükkel és a kezelési módokkal foglalkozó sorozatáért (szerkesztők: Kálmán Alida, Hangyál Judit) vehette át a nyertesnek járó pénzjutalommal együtt.

Rajtuk kívül a Program még 7 pályázónak ismerte el a munkáját oklevéllel:
Szentirmai Ágnes (Katolikus Rádió, Recept helyett című műsora)
Császi Erzsébet ( A Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Egészségcentrum című betegtájékoztató lapja) 
Fabók Ágnes (Hajdú-bihari Napló)
Kolimár Éva (Nők Lapja)
Kiss Gábor István (Kossuth Rádió, 180 perc című műsora)
Farkas Lehel Attila (WEBBeteg)
Tarján Iván fotóművész

Gratulálunk a nyerteseknek és a résztvevőknek, és ezúton is köszönjük munkájukat!

Forrás: vesebetegség.huMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care