NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanMi is nyaralunk!

2011.05.11

A legek táborára készül a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért.


Lezárult a jelentkezés, így ma már tudható, hogy a legek táborára készül június 27-től július 3-ig a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért, a helyszín változatlanul Balatonvilágos. Soha egyszerre ennyien még nem nyaraltak a civil szervezet kezdeményezésében, 45 család, azaz 61 transzplantált, illetve szervre váró gyerek tölthet egy hetet a Balatonon a szüleivel és testvéreivel, no és az alapítványosokkal. Abban is leg-nek számít a rendezvény, hogy idén először egyszerre 9, köztük meglehetősen friss szívátültetett gyermek is velük lehet, természetesen orvosi engedéllyel, szoros szakmai felügyelet alatt. Bár a tábor lényege a pihenés, a játék és a „sorstársi” együttlét, 18 önkéntes - köztük természetesen orvosok, tesitanárok, sportedzők, szociológus, pszichológus, gyógypedagógus, gyógytornász, és gyerekfelügyelő – garantálja a biztonságot és vesz részt a gyerekek és szülők képzésében, a tanácsadásban. A gyerekek közül 17-en már szülők nélkül vállalkoztak a táborra. A programba hagyományosan bekerült a játékos betegoktatást is szolgáló, mindig nagy sikert arató vetélkedő.

Ami a további leg-et illeti, a válságból következően soha még ilyen nehéz nem volt a szervezők dolga, mivel a támogatásokon túl a tábor költségeinek fedezetét jelentő hagyományosnak mondható pályázati források elapadtak. Ezért az alapítvány kéri és várja a felajánlásokat: mivel már az is hagyomány, hogy nem csak a nyertesek, hanem a vetélkedőkön részt vevők mindegyke is jutalmat kap, jól jönnének a nyeremények, azaz könyvek, apró-nagyobb tárgyjutalmak, akár céges ajándéktárgyak.

Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care