NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanMi Is Nyaralunk tábor a szervátültetett gyerekeknek

2015.06.09

A tábor egész hete a felhőtlen kikapcsolódás, az önbizalom-építés ideje.


Idén már tizenkettedik alkalommal rendezi meg élményterápiás nyári táborát a szervátültetett és átültetésre váró gyerekek és családjaik számára a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért szervezet. Ezúttal Balatonszemesen tölt egy hetet 88 (21 vese-, 20 máj-, 2 vese+máj-, 9 szív-, 1 tüdőtranszplantáción átesett, 2 szervátültetésre váró és 33 egészséges testvérrel.

A táborlakó gyermekek – állapotuk miatt – nagyon sok olyan kalandból és szórakozási lehetőségből kényszerülnek kimaradni, ami egészséges társaik számára könnyedén és természetesen elérhető. Betegségük következtében közösségi életük is sérülhet. Nehezebben találnak befogadó, megértő társaságot, ahol testi-lelki problémáikat szerető támogatással oldhatják meg és dolgozhatják fel, és közben örömteli pillanatokat élhetnek át.

A tábor egész hete a felhőtlen kikapcsolódás, az önbizalom-építés ideje. A gyerekek sportolnak, játszanak, zenés-verses programokon vehetnek részt, „KI MIT TUD"-on mérik össze tudásukat, gyógyító beszélgetéseket folytatnak és kalandparkba is ellátogatnak - adta hírül az Alapítvány.

Forrás: vesebetegség.hu
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care