NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanMihály napkor Vesesziget Debrecenben

2011.10.05

A debreceni Mihály Napi Vásár keretében megrendezett Veseszigeten a vesebetegség megelőzésére és a korai felismerésének fontosságára hívják fel a figyelmet október 8-án.


A szűrőkamion illetve a kapcsolódó programok délelőtt 9 és este 6 között várják az érdeklődőket a Böszörményi úton. A Vesesziget szervezői számos izgalmas programmal, orvosi szaktanácsadással, szűréssel, ismeretterjesztő játékkal, és nyereménnyel készülnek a fesztiválra.
 
A Nemzeti Vese Program figyelemfelhívó akciójának célja a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatása a vesebetegségek megelőzéséről, a betegségekről és a vesepótló kezelésekről.
A vesebetegség előfordulása napjainkban egyre gyakoribb, a betegek száma évente mintegy 6-7 százalékkal növekszik, becslések szerint jelenleg minden 10. embernek van valamilyen, sok esetben rejtett veseproblémája. Pedig a vesekárosodás a háziorvosnál kért éves rutin laborvizsgálatok alkalmával időben kiszűrhető, életmódváltással, gyógyszerekkel kordában tartható.
A Mihály Napi Vásáron megrendezett szűrésre mindenkit várnak, aki nagyobb odafigyeléssel, tudatosabb és egészségesebb életmóddal szeretne tenni saját egészségéért.
 
Programok:
• Interaktív játékok, tesztek, sok-sok nyereménnyel
•Szűrések: testtömeg összetétel számítás, vérnyomásmérés, vércukormérés, vesefunkció mérés
• Folyamatos orvosi tanácsadásMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care