NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanMinden alkalom jó alkalom a megelőzésre

2013.10.01

A SINOSZ helyi szervezete együttműködése a Nemzeti Vese Programmal.


Mosonmagyaróváron idén, 2013. szeptember 27-én, IX. alkalommal került megrendezésre az „Elfogadás Napja”, melyhez a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) Mosonmagyaróvári Helyi Szervezete immáron második alkalommal kapcsolódik a Siketek Világnapja rendezvényével. A rendezvényt Dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár város polgármestere nyitotta meg, majd köszöntőt mondott a SINOSZ Mosonmagyaróvári Helyi Szervezetének elnöke, Vámos Imréné, aki 2008 óta tölti be ezt a tisztséget. Vámos Imréné, fia révén személyesen érintett a vesebetegség, a vesebetegség megelőzése, az ezzel kapcsolatos tájékoztatás ügyében, ezért kezdeményezte a Nemzeti Vese Programmal való kapcsolatfelvételt és együttműködést. Célja volt, hogy ennek a rendezvénynek a keretein belül is lehetőséget adjon a vesebetegség megelőzését célzó társadalmi tájékoztatásnak.A rendezvény alkalmával külön vese-standot állítottak fel, ahol információs anyagokkal, betegtájékoztatóval szolgáltak az érdeklődőknek. Rendezvény programjaként 15.00 órától beszélgetés zajlott a Civil Kerekasztal programjában az egyenlő bánásmód és esélyegyenlőségről, majd az Önkormányzat támogatásával, idén először „Lásd meg a szépet” címmel zenés-táncos divatbemutatót is láthattak a résztvevők, kimondottan fogyatékkal élők közreműködésével.


A Nemzeti Vese Program köszönetét fejezi ki a Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) Mosonmagyaróvári Helyi Szervezete, illetve Vámos Imrénének, hogy aktivitásával részt vállal a vesebetegség megelőzését célzó társadalmi tájékoztatásban. Köszönjük!

Forrás: vesebetegseg.huMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care