NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanNe tömjük magunkba a sok gyógyszert!

2013.06.02

A megelőzés fontosságára és a vesebetegségek kezelésének új lehetőségeire hívják fel a figyelmet a 16. Debreceni Nephrologiai Napok előadásain - írta a Dehir.hu.


Veseelégtelenséget okoz a felelőtlen gyógyszerszedés. A szakemberek szerint a sok felesleges pirula annyi méreganyagot halmoz fel a szervezetben, amelyet a vese már nem tud ártalmatlanítani. A megelőzés fontosságára és a vesebetegségek kezelésének új lehetőségeire hívják fel a figyelmet a 16. Debreceni Nephrologiai Napok előadásain - számolt be róla a dehir.hu.

Ha 3000 szemet beszedünk életünk során, ez kumulálódik, felhalmozódik, a hatás megjelenik, és majdnem bizonyosan veseelégtelenség alakul ki – figyelmeztet Dr. Balla József egyetemi tanár, tanszékvezető. A vesebetegség gyógyításában használható új módszereket is megismerhették szerdán a Nephrológiai Napokon. A továbbképző kongresszus feladata, hogy naprakész, használható tudást adjon az orvosoknak.

- Olyan friss, pontos, rendszerezett tudással kívánjuk felruházni az itt megjelent orvosokat – a családorvostól a kórházi orvoson át a klinikai orvoson keresztül -, hogy hétfőn a rendelőjében egy más szemlélettel nyúljon a betegeihez – nyilatkozta Dr. Kárpáti István, a Magyar Nephrológiai Társaság főtitkára. A négynapos konferencián a nephrológia mellett más belgyógyászati problémákról, például a diabéteszről is szó lesz. Az a cél, hogy közösen találjanak megoldást azokra a problémákra, amelyek mindkét területet érintik.

Forrás: dehir.hu
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care