NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanNemzetközi veseiskola huszonkét ország részvételével

2016.09.02

A program a hallgatók véleményezése alapján ismét kivívta magának a legjobb továbbképző program címet.


Huszonkét országból érkeztek résztvevők a Budapesti Nephrológiai Iskola (Budapest Nephrology School, BNS) nemzetközi továbbképző programra, melyet immár 23. alkalommal rendeztek meg. A hatnapos program, melynek ismét a Transzplantációs és Sebészeti Klinika tanterme adott otthont, kulturális és szakmai tudományos rendezvény is egyben – mondta a megnyitón köszöntőjében Dr. Rosivall László, a BNS létrehozója és alapítója, a Kórélettani Intézet volt igazgatója, egyetemi tanára. A nemzetközileg elismert és akkreditált továbbképzésen a hallgatók a nefrológia nemzetközileg elismert véleményformáló személyiségeitől tanulhatnak, emellett új szakmai kapcsolatokat is építhetnek. „Egy iskola akkor jó, ha az oktatók jók, márpedig a BNS-ben minden nemzetközileg elismert vezető nefrológus oktatott már” – fogalmazott, hozzátéve, hogy eddig 67 ország képviseltette magát a hallgatók között -írta beszámolójában az egyetem honalpja.

A veseiskolának minden évben van egy központi témája, ez idén a patológia, amit a patológusok egyre nagyobb hiánya tesz különösen aktuálissá – mondta el Dr. Rosivall László.

Dr. Reusz György, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika egyetemi tanára, a Magyar Nephrológiai Társaság elnöke a konferencia köszöntésében kitért arra: a programban rendre megtalálható minden vesegyógyászatot érintő fontos téma, ugyanakkor a hallgatók mindig gazdagodhatnak új üzenetekkel, megismerhetik a legújabb tanulmányok eredményeit.

Dr. Máthé Zoltán, a Transzplantációs és Sebészeti Klinika igazgatója házigazdaként üdvözölte a jelenlévőket. Röviden bemutatta az épületet, emlékeztetve arra, hogy 1994-ban kifejezetten a transzplantációnak dedikálva lett felújítva. A házban minden egy helyen megtalálható, ami egy sikeres szervátültetési programhoz szükséges – mondta el. A teljes beszámoló

Forrás: Semmelweis Egyetem
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care