NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanNephrológiai prevenció: folytatódik a továbbképzés

2012.04.12

Május 4-én Egerben tartják a 10 kreditpontos képzést az érdeklődő alapellátóknak.A Nemzeti Vese Programban kiemelt teret kapnak a háziorvosok, hiszen legelőször ők kerülnek kapcsolatba a beteggel, így fontos szerepük van a vesebetegségek felismerésében, és a betegek tájékoztatásában. A korai, még tünetmentes szakaszban felfedezett vesebetegség kezelésére ma már számos korszerű terápia áll rendelkezésre. A megelőzésben és a korai felismerésben kíván a Nemzeti Vese Program és a Magyar Nephrologiai Társaság hatékony, naprakész szakmai támogatást, konzultációs lehetőséget biztosítani a háziorvosoknak, hogy a vesebtegek ellátásának folyamatában kulcsfontosságú szerepüket még hatékonyabban tudják betölteni.

A Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületével közös továbbképző tanfolyamot indítottak, amely a Semmelweis Egyetemen - belgyógyászat, nephrologia, háziorvostan címszó alatt – akkreditált 10 kreditpontos képzés.

A képzés sorozat következő állomásai:
2012.04.21. 09-15 óra között Pécsett
Helyszín:
PTE KK II. sz.. Belgyógyászati Klinika és Nephrologiai Centrum, előadóterem (7624 Pécs, Pacsirta u. 1.)
2012.05.04. 09- 15 óra között Egerben.
Helyszín: FMC Magyarországi Egészségügyi Kft. Dialízis Centrum,
(3300 Eger, Baktai út 38.)

Részletes program és jelentkezés

 
Forrás: MANETMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care