NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanNincs közvetlen veszély a kórházakban

2013.06.10

Ha otthona elhagyására kényszerül, rendszeresen szedett gyógyszereit vigye magával!


A komáromi Selye János Kórházban az árvíz szombati tetőzése után egyelőre megszűnt a kitelepítés közvetlen veszélye. Az Ápolási- és a Krónikus Belgyógyászati Osztályon jelenleg 60 beteget kezelnek, illetve ápolnak. Az osztályos váltások a beosztásnak megfelelően lezajlottak. Az orvosok, szakdolgozók, beteghordók, portaszolgálat, élelmezés, takarítószolgálat rendben fölvette a munkát. A diagnosztikai és a műszaki készenléti szolgálat rendelkezésre áll. Gyógyszerekből, szakmai anyagokból és élelmiszerből nincs hiány - tudatta közleményében a tulajdonos GYEMSZI.

Budapesten, az ORFI Lukács fürdőhöz közeli épületében műszaki gondot okoz a felszivárgó belvíz. Az ORFI vezetése megtette a szükséges állagmegóvási intézkedéseket, és gondoskodtak szivattyúzásról. A betegellátás zavartalan.

A győri Petz Aladár Oktató Kórház főigazgatójának ma reggeli tájékoztatása szerint, a kórházban 16, otthonából evakuált beteget, ill. ápoltat látnak el mindaddig, amíg megfelelően nem rendeződik a helyzetük.

Továbbra is kérünk mindenkit, ha otthona elhagyására kényszerül, rendszeresen szedett gyógyszereit vigye magával! - figyelmeztet a közlemény.

Forrás: GYEMSZI
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care