NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanRenBikeTour2013 – idén is kerekeznek

2013.06.20

21-én délelőtt rajtolnak Balatonfüredről a Balaton-kerülő kerékpártúra résztvevői: mozgás, közösség, információ.


Mint arról a vesebetegseg.hu többször beszámolt, tavaly hagyományteremtő szándékkal pattantak kerékpárra a Balaton-kerülő kerékpártúra kezdeményezői és résztvevői. Idén június 21-én, délelőtt 10 órakor ismét Balatonfüredről indul és immáron hagyományosan, a tavalyi útvonalon haladva négy nap alatt 210 km-t tesz meg majd a tó körül a speciális csapat, 24-én kora délután érnek célba ugyanott. A kerekezésnek a kellemes testmozgáson túl idén is célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a vesebetegségek megelőzésére, a művesekezelésre szorulók gondjaira, s arra, hogy a betegséggel/kezeléssel is teljes értékű élet élhető.

Még emlékezetes, a RenBalatour-t két dialízisre szoruló vesebeteg, Horváth Róbert és Pingitzer Károly találta ki és szervezte meg először 2012 nyarán, velük együtt kerekeztek a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Nephrológiai osztálya, illetve a B. Braun Avitum Dialízis Központ ápolói és orvosai is, akik egyben az út egészségügyi biztosítását is vállalták. Egy-egy napra az ország más dialízis centrumaiból is csatlakoztak a veseelégtelen betegek kezelésében közreműködő orvosok és nővérek. A kezdeményezést a Nemzeti Vese Program is támogatta. 

A kerékpártúra 2013-ban, RenBikeTour néven a Nemzeti Vese Program égisze alatt, az első rendezvény életre hívóival és az első túra megvalósítóival közösen kerül megrendezésre.
 
Ezzel a fórummal azt is el szeretnék érni, hogy a betegek megismerjék egymást, megismerjék a többi dialízis állomáson zajló munkát (siófoki és keszthelyi állomáslátogatás része a programnak), módjuk legyen a tapasztalatcserére, illetve hogy a kerékpártúrával közös élményekkel gazdagodjanak!A tavalyi csapat

Tervezett útvonal és állomások: Balatonfüred – Gyenesdiás – Balatonboglár – Siófok – Balatonfüred

1.      nap: Balatonfüred – Gyenesdiás                           62 km

2.      nap: Gyenesdiás – Keszthely – Balatonboglár         51 km

3.      nap: Balatonboglár – Siófok – Balatonvilágos         55 km

4.      nap: Balatonvilágos – Balatonfüred                      42 km

A veseelégtelenségről és a dialízis módszereiről a betegségekről és a terápiákról szóló rovatainkban olvashat bővebben

A privát működtetésű dialízis (művesekezelés) története Magyarországon - a rendszerváltástól napjainkig

Forrás: vesebetegseg.hu - kávé
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care