NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanRenBikeTour Velence 2017

2017.04.16

Idén is lesz RenBikeTour a Velence-tó és a Balaton körül. Érdemes készülni!


Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a két hasi dializált vesebeteg Pingitzer Károly és Horváth Róbert által indított RenBikeTour kerékpártúrák lebonyolítását 2017-ben is folytatjuk! - tudatták a szervezők felhívásukban a program honlapján.

Az idén negyedik alkalommal megrendezendő kerülő RenBikeTour Velence biciklitúra során 2017. május 20-án szombaton ismét lehetőséget kínálunk minden érdeklődőnek a kisebbik tavunk szervezett megkerülésére! Továbbra is az a célunk, hogy a téli kihagyások után, illetve a nyáron  megrendezésre kerülő 4 napos Balatoni túra előtt, egy kényelmesebb rövid távon, ismét megmozgathassuk magunkat és egyben felkészülhessünk a nagyobb megmérettetésre. Másrészt számunkra is fontos az, hogy találkozzunk régi ismerősökkel, esetleg újabb barátokra tegyünk szert. Egyben szeretnénk lehetőséget kínálni az önmagukat kipróbálni vágyó és még gondolkodó vagy csak az egy napi szabadidővel rendelkező sportkedvelőknek, hogy megismerhessék a közös tekerés maradandó élményét, és esetleg kedvet kapjanak a hozzánk való további csatlakozáshoz is!

A túrák célja változatlanul az, hogy megmutathassuk; hogy a súlyosnak tartott vesebetegséggel, sőt vesepótló kezeléssel (hasi dialízis, gépi művese kezelés, transzplantáció) együtt is lehet teljes, aktív életet élni. Szeretnénk felhívni a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára, mely elősegíti egészségünk megőrzését, szív-, érrendszeri és anyagcsere megbetegedések elkerülését, vagy állapotunk javítását. Továbbá a túrával, mint akcióval rá szeretnénk irányítani a figyelmet a vesebetegség, veseelégtelenség sokakat fenyegető veszélyére, a szűrés, az aktív megelőzés és főként az egyéni „odafigyelés” fontosságára.

Tervezett program és információk a renbiketour honapján, itt érhetők el

Forrás: vesebetegség.hu
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care