NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanSikeres volt a Bajai Gyermekgyógyász Fórum

2014.05.19

A kapott visszajelzések alapján a szimpózium sikeresnek, hasznosnak bizonyult.


Április.25-én első alkalommal rendezték meg a Bajai Gyermekgyógyász Fórumot. A tudományos ülésre neves előadók fogadták el a meghívást az ország három gyermekklinikájáról és a környékbeli kórházakból. A rendezvénynek a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke – prof. dr. Molnár Dénes, a Magyar Nephrologiai Társaság elnöke – prof. dr. Reusz György is vendége volt. A szimpóziumon Baja több mint 100 km-es körzetéből a kórházakban és a területen dolgozó gyermekorvosok, háziorvosok – Mohács, Kaposvár, Tamási, Szekszárd, Kalocsa, Kecskemét, Kiskunhalas, Kiskőrös, Kiskunmajsa által határolt területről – vettek részt, csaknem 130-an.

A szakmai programban előadások hangzottak el a csecsemőtáplálás, a  gyermeknephrológiai és a gyermekgastroenterologia területéről.  A gyermeknephrológiai szekcióban a húgyúti fertőzésekről – ezen belül a csecsemő – kisdedkori pyelonephritisről-, ezen kórképek korszerű diagnosztikus és terápiás szemléletéről hallhattak a résztvevők. Külön előadás foglalkozott a húgyúti infekciók kezelésének farmakológiai szempontjaival.
A szakmai programot – bajai halászlé ebéd és a 20-30-as évek népszerű filmzenéiből vett zenei válogatás szakította meg.

A kapott visszajelzések alapján a szimpózium sikeresnek, hasznosnak bizonyult, és felmerült, hogy a Bajai Gyermekgyógyász Fórum a jövő esztendőben is megrendezésre kerüljön - tudatták a szervezők.
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care