NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanSzervdonor lett a kilencéves kislányból

2015.06.15

Felajánlották agyhalott gyermekük szerveit annak a kislánynak a szülei, aki testvérével együtt kerékpárral egy autó elé hajtott szombaton Balatonfüreden.


Kioperálták Győrben a kislány szerveit hétfőn éjjel, és már mindegyik eljutott abba a kórházba, ahol egy másik kisgyermek szervezetébe beültetik - írta a Kisalföld.hu.

A tragédia Balatonfüred egyik meredek utcáján történt szombaton délután két óra körül. A két gyermek helyi volt, így ismerték a kereszteződéseket, mégis valamiért egy személyautó elé hajtottak.

A nagyobbik, egy 13 éves lány könnyebben sérült meg, de neki is végtagtörései lettek a Kisalföld információi szerint. A kisebbik lánynál, aki alig 9 éves, azonnal látszott, hogy nagyon nagy a baj. Előbb Veszprémbe, majd mentőhelikopterrel a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház idegsebészetére szállították. A kicsi lányon nem volt bukósisak, sérülése pedig olyan súlyos volt, hogy már a helyszínen újra kellett éleszteni.

A kórházban emberfeletti erőkkel küzdöttek az életéért, de nem sikerülhetett megmenteni. A szülők tartásának és lelkierejének köszönhető, hogy az agyhalál megállapítása után 12 órával a szerveket Győrben kivették és már mindegyik eljutott abba a kórházba, ahol egy másik kisgyermek szervezetébe beültetik.

Előzmények és részletek a Kisalföldön
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care