NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanSzívből gratulálunk, Gergő!

2013.08.22

Az egy „kapott” vesével élő Mezei Gergő hat érmet szerzett a forró Dél-Afrikában.


Egy egyéni arany, egy ezüst illetve egy bronzéremmel, valamint két csapatarany- és egy csapatezüstéremmel tért haza a Szervátültetettek Világjátékáról a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola atlétája, Mezei Gergő - adta hírül a sportcentrum, mely Gergő afrikai naplóját is közli.

Az egy hetes viadalnak a Dél-afrikai Köztársaság, azon belül is Durban városa adott otthont július 28. és augusztus 4. között. A nyolc éve veseátültetésen átesett, egy vesével élő atléta először az 5000 méteres országúti futásban állt rajthoz, amelyen címvédőként indult. A teljes mezőnyben 94-en, ezen belül Gergő korosztályában (a 18-29 évesek versenyében) 11-en értek célba. A DSC-SI 25 esztendős kiválósága 17:36.00 perces eredménnyel nem csak saját korcsoportja aranyérmét, hanem az abszolút első helyet is megszerezte, ezzel pedig újra világbajnok lett! A Debreceni Egyetemen tanuló sportoló a továbbiakban még két egyéni számban, 1500 és 800 méteres futásban is rajthoz állt. Előbbiben 4:27.95 perces idővel abszolút ezüstérmet, utóbbiban 2:08.50-es eredménnyel abszolút bronzérmet szerzett.

Gergő egyéni számai mellett a férfiváltó tagjaként is részt vállalt a fényes magyar sikerekből a világjátékokon. Mieink megnyerték a Mini Maraton csapatversenyét (5000m), majd a 4x100 méteren ezüstérmet szereztek úgy, hogy egyetlen századmásodperccel maradtak csak el a győztes irániak idejétől. Az utolsó váltóra –egyben a világjátékok utolsó versenyszámára- is maradt magyar arany, hiszen a 4x400 méteres síkfutás küzdelmeit új országos csúccsal, a világjátékok történetében most először nyerte meg hazánk váltója.


Forrás: dbsportcentrum.hu


Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care