NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanSzorosra fűzött civil szálak a betegekért

2013.04.09

Idén együttműködik a Nemzeti Vese Program és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány.


Krónikus vesebetegség esetén a két különösen veszélyeztetett célcsoport az idősek mellett, a cukorbetegek és a szív- és érrendszeri betegséggel küzdők. A Nemzeti Vese Program úgy gondolja, hogy e két betegcsoport szakmai- és civil szervezeteivel való szoros együttműködés lehet az egyik jelentős csatorna annak érdekében, hogy az üzenetünk – a cukorbetegség, az elhízás és a magas vérnyomás a krónikus vesebetegség előszobája - minél pontosabban és hatásosabban célba jusson.

Ennek az együttműködésnek a jegyében kerestük fel az Egy Csepp Figyelem Alapítványt, hogy egy jövőbeni kooperáció mentén egymást erősítve tegyünk a cukorbetegség és lehetséges szövődménye, a vesebetegség megelőzése érdekében.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítványt Erős Antónia alapította 2005-ben. Az alapítvány a cukorbetegség korai felismeréséért és megelőzéséért küzd, ugyanis sok esetben helyes életmóddal, mozgással megelőzhető, és akár vissza is fordítható a betegség. A cukorbetegség figyelmet követel! Magyarországon is legalább másfél millió embert érint a diabétesz, és még legalább ennyien vannak a veszélyeztetett zónában. Az alapítvány azért van, hogy a szám ne emelkedjék meredeken tovább.

· Az alapítvány rendezvényein évente több ezer ember vércukor- és koleszterinszintjét, illetve vérnyomását méri meg, ingyenesen.

· Patikahálózatuk majd' 600 "egycseppes" gyógyszertárában bárki kérhet azonnali szűrővizsgálatot (gyógyszertártól függően ingyen vagy térítéssel)

· A különféle felületeiken - honlap, FB oldal, blog - keresztül naprakész információkat adnak a cukorbetegségről


http://www.egycseppfigyelem.hu/

http://www.facebook.com/egycseppfigyelemalapitvany

http://cukkerberg.blog.hu/Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care