NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanTranszplantációs Fórum a Miskolc környéki betegekért

2012.05.10

Az imár hagyományos fórumsorozat újabb állomásán, Miskolcon volt kérdezz-felelek a szervátültetésről.


A 2012 évi harmadik Transzplantációs Fórumot május 6.-án Miskolcon szerveztek meg a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért, ezúttal is a Nemzeti vese Program támogatásával. A szikszói, ózdi, sátoraljaújhelyi és természetesen a miskolci, dialízisre szoruló vesebetegek és hozzátartozók hallhattak szakértőket a transzplantáció menetéről, az élő donoros műtét lényegéről és természetesen mindarról, ami érdekli-foglalkoztatja őket.
 
 
Dr. Ladányi Erzsébet nefrológus főorvos, orvosigazgató, Dr. Kóbor Krisztina nefrológus és Dr. Fedor Roland sebész (DE OEC) előadásait nagy érdeklődéssel hallgatták a résztvevők.
 

A saját tapasztalataikról beszámoló élődonoros párok, illetve a 19 éve transzplantált, teljes életet élő Zsuzsa, és a pankreász-vese transzplantáció után látását visszanyerő lelkész beszámolója nagyon hatásos, igazán meggyőző volt azok számára is, akik még idegenkednek, félnek a transzplantációtól.
 
Forrás: vesebetegseg.hu (Fotók: Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért)Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care