NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanÚj honlap vesebetegeknek

2014.06.10

Hasznos tippek az étkezéstől a nyaralásig a www.bbraun-dializis.hu weboldalon.


Amikor valakinél krónikus vesebetegséget diagnosztizálnak, az nem csak a beteget, de az egész családot kihívás elé állítja. A betegeknek nem csak a heti 3-4 alkalmas kezelés terhével kell megbirkózniuk, de életvitelüket is gyökeresen meg kell változtatniuk. Néhány alapvető előírás betartásával, minőségi kezelés mellett ma már ezzel a betegséggel is teljes életet lehet élni. Ebben kíván segítséget nyújtani a B. Braun Avitum új honlapja elindításával, amely hasznos információkkal, tanácsokkal szolgál a vesebetegek és családtagjaik számára.

A B. Braun Avitum Hungary Zrt. – mint az egyik vezető hazai dialízisszolgáltató - elsődleges céljának tekinti a betegek életminőségének javítását, mind a kezelések során, mind pedig a kezelések közötti időszakban. Ennek eredményeképpen született meg az új weboldal, amelynek segítségével az érdeklődők választ kapnak a mindennapi életük során felmerülő kérdéseikre és megismerkedhetnek a vállalat által nyújtott csúcsminőségű kezelésekkel, amelyeket világszerte azonos, kiváló minőségben biztosítanak a vesebetegek számára.

Az www.bbraun-dializis.hu tájékoztatást nyújt a vesebetegségről, a betegség kialakulásáról és a kezeléstípusokról. Ötleteket ad a helyes étkezéshez, mivel a fogyasztható ételek és italok száma jelentősen csökken, valamint információkkal szolgál a vesebetegek esetében kiemelten fontos folyadékfogyasztásról és annak korlátozásairól is. A vesebetegek speciális étrendjét segítve minden hónapban egy új, különleges, de mégis egyszerűen elkészíthető recept is felkerül a weboldalra. Továbbá szó esik mozgásról, munkáról, autóvezetéséről, és nem utolsó sorban a betegség lelki feldolgozásához is segítséget kapnak a betegek. Az oldalon elhangzottak megértését és a betegek tájékozódását szakmai szószedet, videokönyvtár és gyakran ismételt kérdések menüpont is segíti.Az új honlapon, a mindennapi életviteli tanácsok mellett, a vesebetegek segítséget kapnak egy esetleges külföldi vagy belföldi vakáció megszervezéséhez is. A weboldalon megtalálható a B. Braun Avitum mind a 250 dialízisközpontja, illetve a környéken található legfontosabb látványosságok leírása, így az utazni vágyó betegek könnyen ki tudják választani a számukra legmegfelelőbb úti célt. Akik már meghatározott úti céllal rendelkeznek, megtalálhatják az ahhoz legközelebb eső dialízisközpontot, és információt kapnak arról, hogy az adott állomás milyen kezeléstípussal foglalkozik. Az utazni vágyó betegek néhány adat megadásával már a honlapon keresztül, gyorsan és kényelmesen jelezhetik a vendégállomásnak kezelési igényüket. Ezt követően az állomások felveszik egymással a kapcsolatot, hogy egyeztessenek a beteg kezeléséről. Mivel a B. Braun Avitum az egész világon egységes színvonalú kezelést nyújt, a nyaraló betegnek nem kell aggódnia egészségügyi állapota miatt, és nyugodtan élvezheti a vakációt.

A www.bbraun-dializis.hu weboldal júniustól elérhető a betegek és családtagjaik számára.

Forrás: vesebetegseg.hu
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care