NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanÚj műtéti eljárás a Heim Pál Gyermekkórházban

2014.12.12

A korábbi, akár több hetes kórházi benntartózkodás helyett, már akár 1-2 nap után hazamehetnek a gyermekek.


Az UniCredit Bank 3.000.000 forint adománnyal segíti a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt, mely összeget - az évente közel 300.000 gyermeket kezelő kórház - egy új, a veseműtétekhez szükséges, laparoszkópos eljárás továbbfejlesztésére fordít. Magyarország egyetlen állami, gyermekurológiai osztálya, ahol évente átlagosan 750 kisgyermeket gyógyítanak, ezidáig hagyományos műtéti eljárást használt. 2015-től azonban a modern orvostechnikai műszerekkel végzett műtétet követően, a korábbi akár több hetes kórházi benntartózkodás helyett, már akár 1-2 nap után hazamehetnek a gyermekek. A hasfali metszés helyett csak két kis pont emlékezteti majd őket a kórházban töltött időre; ami a csecsemők és kisgyermekek gyorsabb, teljesebb gyógyulását teszi lehetővé - tudatták közleményben.

„Az egyik leggyakoribb gyermekeknél előforduló vesebetegség, a húgyvezeték szűkületének kezelésére fejlesztették ki ezt a rendkívül innovatív műtéti eljárást” - magyarázta Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kuratóriumának elnöke az adomány átadásakor. „Érdekes továbbá, hogy olyan PPP-ről (Public Private Partnership) beszélhetünk ez esetben, melyben magánszemélyek 1 millió forintos adományát egészíti ki az UniCredit a 4 millió forintos orvosi műszerek beszerzésének érdekében. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani minden támogatónk segítségéért!” - tette hozzá az alapítvány elnöke.

Az adományozás hátteréről Smid Beáta, az UniCredit Bank kommunikációs igazgatója a következőket tette hozzá: „Az UniCredit Bank társadalmi szerepvállalása részeként az üzleti partnerek megajándékozására szánt összeget nem tárgyi ajándékokra költi, hanem donációra.Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care