NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanÚjra aukció a szervátültetett gyerekek táborozásáért

2018.05.21

A szervátültetett gyermekek testi-lelki rehabilitációjára szervezett tábort támogatják a kortárs képzőművészek alkotásainak árverésével.


A több mint negyedszázada működő Transzplantációs Alapítvány egyik legfontosabb programja az egyhetes „MI IS NYARALUNK” elnevezésű tábor. Célja a szervátültetett gyermekek testi-lelki rehabilitációja, valamint társadalmi re-integrációja. A táborban a közösségi életbe való sikeres visszatérésüket rekreációs programokkal segítjük: csoportos beszélgetésekkel, sok sporttal, kalandparkkal, motorozással, közösség építéssel. Fontosnak tartjuk, hogy az érintett családok minél előbb felismerjék, hogy gyerekeik, a súlyos és gyakran hosszú évekig tartó betegség után, a sikeres szervátültetésnek köszönhetően újra teljes értékű életet élhetnek - írta felhívásában a szervezet.

A tábort 2004 óta minden nyáron megrendezzük. A 21 év alatti szervátültetett és szervátültetésre váró gyermekek, 18 év alatti testvéreik és a 12 év alatti gyermek egy felnőtt kísérője ingyen üdülhet a Balatonnál. 2017-ben több mint 100 gyermek, 70 szülő és 30 önkéntes segítő vett részt a táborban, ehhez komoly mértékben hozzájárult a múlt évi jótékonysági árverés is.

Mivel alapítványunk teljes egészében adományokból tartja fenn magát, a nyári tábor anyagi feltételeinek megteremtésére évről évre várunk adományokat. A színvonalas és tartalmas programok biztosítása érdekében idén is ismert kortárs művészek alkotásait bocsátjuk árverésre, immáron harmadik alkalommal.

Aukció időpontja:2018. 05. 24. csütörtök 18:00

Aukció helyszíne:SCH Galéria | schgaleria.hu, 1065 Bp, Bajcsy-Zsilinszky út 37.

Kiállítás helyszíne:SCH Galéria, 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 37.

Kiállítás ideje:2018 május 14-24.

A képek már megtekinthetők a Galériában, illetve vételi ajánlatot is tehet már előzetesen itt

 
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care