NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanÚjra egészséges az RTL Klub hangja, Both András

2015.05.05

Első ránézésre senki nem gondolná a mackós külsejű, állandóan jókedvű színészről, hogy már két szervátültetésen is átesett.


  -  Policisztás volt a vesém. 2003-ban aztán élessé vált a szituáció, transzplantációs listára kerültem – mesélte kálváriáját Boci a BorsONline-nak. Rövid időn belül találtak számára új vesét az orvosok, de a szerv nem működött. – Három hónap után megállt a kapott vese, így négy évig hetente háromszor jártam dialízisre. Nem hittem el, hogy ez velem történik. Ez nagyon ronda dolog! Naponta emészti fel az ember energiáit, a végén már négy lépcsőfokot sem tudtam megmászni. Ugyanakkor boldog voltam, hogy velem és nem a feleségemmel vagy a gyerekeimmel történt meg mindez

2009-ben Both András újabb esélyt kapott, ismét szervátültetésen esett át, és a műtét ezúttal teljes sikerrel zárult. Azóta mintha újjászületett volna, amit azzal hálál meg orvosainak, hogy rendszeresen részt vesz a Transzplantációs Alapítvány rendezvényein. Mi is egy ilyen eseményen találkoztunk vele.

– Teljes életet élek, és odafigyelek az étrendemre, szedem a kilökődésgátló gyógyszereket, járok kontrollvizsgálatokra. A mozgás is fontos, de be kell vallanom, hogy lusta vagyok – ecsetelte Boci. – Fel sem merült bennem, hogy nem élhetem túl, ugyanis harcos típus vagyok. Az élet sokkal értékesebb annál, semhogy könnyelműen megadjuk magunkat egy kis nehézségnek.

Forrás: BorsONline

Médianapló a történtekről a vesebetegség.hu-n
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care