NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanVasárnap tartják meg a vesebetegtalálkozót

2011.11.03

Vetélkedő, sport, dietetikus tanácsadás: a megye minden vesebetegét várják Tatabányán.


November 6-án szervezi meg a Komárom-Esztergom Megyei Művese Alapítvány valamint a megyei Vesebetegek Egyesülete a rendkívüli hőség miatt augusztusban elhalasztott megyei vesebetegtalálkozót. A díjtalanul látogatható program helyszíne ezúttal a tatabányai Szent Borbála Kórház étterme lesz. A rendezvény 10 órakor kezdődik, s délelőtt szakmai előadások várják a résztvevőket: hallhatnak orvosi előadásokat, dietetikust táplálkozási tanácsokkal, s szó lesz szociálpolitikai kérdésekről is. Különböző, díjmentes egészségügyi méréseken is részt vehetnek a vesebetegek.

Az ebéd után könnyedebb program, szellemi vetélkedő, kvíz, sport következik. Az alapítvány és az egyesület bízik benne, hogy a találkozóra szóló invitálást minél több megyebeli vesebeteg fogadja el, transzplantáltak és dializáltak egyaránt. Papp Károly, az egyik szervező úgy véli, hogy szűkebb hazánkban jóval több vesebeteg él, mint ahányan a különböző szervezetekhez csatlakoztak, s akikhez az alapítványokon, egyesületeken keresztül elérhet a meghívásuk.

A találkozó viszont kiváló alkalmat teremt arra, hogy megosszák egymással történeteiket, tapasztalataikat, kötetlenül ismerkedjenek, beszélgessenek, s a szakmai tájékoztatók mellett esetleg személyes tanácsokkal is ellássák sorstársaikat.
 
Forrás: 24 ÓraMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care