NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanVesebetegek és orvosaik nemzetközi tanácskozása

2012.08.20

Vese Alapítványok Nemzetközi Szövetségének 13. Éves Konferenciája Budapesten.


Az International Federation of Kidney Foundations (IFKF, Vese Alapítványok Nemzetközi Szövetsége) 2012. augusztus 22. és 25. között Budapesten tartja 13. Éves Konferenciáját a Gerbeaud Házban. A négy napos nemzetközi konferencia célja, hogy áttekintse a nephrológia fejlődését és gondjait, összegezze a vese-alapítványok eredményeit, különös figyelmet fordítva a szervező ország vesegyógyászatának helyzetére és alapítványainak gondjaira, lehetőségeinek, nemzetközi együttműködéseinek feltárására, elősegítve a vesebetegek gyógyítását, oktatását.

A konferenciára - orvosoktól kezdve az egészségügyi szakembereken át a vesebetegekig - a világ minden tájáról érkeznek résztvevők.

Ez a konferencia az eddigi tapasztalatok alapján a rendező országban igen komoly hatással van a szakma, az egészségügyi hatóságok, a betegek és a társadalom együttműködésének alakulására és nagyban hozzájárul a veseelégtelenség, mint népbetegség fontosságának jobb megértéséhez, eredményesebb megelőzéséhez és a betegek rehabilitációjához.

A konferencia elnöke Prof. Dr. Rosivall László, az IFKF alapító vezetőségi tagja, aki 1987-ben hozta létre a Magyar Vese-Alapítványt, azzal a fő céllal, hogy segítse a hazai nephrológia fejlődését, vagyis a tudományos kutatást, oktatást, megelőzést, diagnosztikát, terápiát, dialízist, transzplantációt és rehabilitációt. A konferencia első napjának délelőttjén a szervezők egy félnapos magyar szekcióval készülnek, melynek részleteit a mellékelt programban találják. A félnap során a szakma legelhivatottabb szakemberei mutatják be a legfrissebb eredményeket és kutatásokat.

konferencia hivatalos nyelve az angol, kivéve a fent említett magyar szekció. A nemzetközi konferenciáról bővebb információ a http://www.ifkfbudapest.com weboldalon található angol nyelven, míg a félnapos magyar szekcióról magyar nyelven is.

Forrás: Magyar Vese-AlapítványMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care