NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanVesebetegek kerékpártúrája

2016.07.09

A kerékpárosok látogatást tettek a helyi kórház mellett működő Diaverzum Dialízis Központban.


Immár hagyományosan idén is megrendezték a vesebetegek Balaton körüli kerékpártúráját, melynek egyik állomása volt Keszthely. A RenBike Tour résztvevőit a város főterén fogadta Ruzsics Ferenc polgármester. Tiszteletre méltó vállalkozásként szólt a részvételről, mint mondta: példáját adják az akaraterőnek, a kitartásnak. Gratulált ezen erényekhez, amit a sportos teljesítményük sugároz. Arra kérte a kerékpározókat, hogy hitükkel segítsék egészséges társaikat is az életminőséggel való törődésben – olvasható a szon.hu portálján.

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Kárpáti István, a Magyar Nefrológiai Társaság főtitkára. Elmondta, hogy a már 18 szakmai blokkot magában foglaló szervezet idén sportszekcióval bővült. A RenBike Tour programról szólva kiemelte, hogy ez egymás iránti tiszteletet is jelent, s hangsúlyozta ennek közösségformáló szerepét.

A kerékpárosok látogatást tettek a helyi kórház mellett működő Diaverzum Dialízis Központban, majd ismerkedtek a várossal. Közlekedésüket a helyi útvonalakon Papp Sándor kerékpáros polgárőr, kórházi dolgozó segíttette.

Forrás: szon.hu
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care