NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanVilágnapi rajzpályázat gyerekeknek

2014.02.19

A Vese Világnapja alkalmából gyermekrajz pályázatot hirdetett a Nemzeti Vese Program.


A Vese Világnapja alkalmából gyermekrajz pályázatot hirdetett a Nemzeti Vese Program a Patrona Hungariae Katolikus Iskola Központ és a Kőbányai Kada Mihály Általános Iskola 5-8. osztályos tanulói számára.

A pályázat célja, hogy a kiírás eredményeként olyan gyermekrajzok szülessenek, amelyek felhívják a figyelmet a vese védelmére, a vesék összetett és létfontosságú szerepére, a vesebetegségek megelőzésének fontosságára! A kezdeményezés célja továbbá, hogy a pályázaton résztvevő diákok elmélyítsék a vesével kapcsolatos ismereteiket, tudatosítsuk bennük a prevenció jelentőségét, érzékennyé tegyük őket a beteg embertársainkkal való szociális kapcsolatokra, valamint az ő nyelvükön megismertessük velük a dialízis, a donáció és a transzplantáció fogalmait.

A pályamunkák elkészítését egy gyerekeknek szóló ismeretterjesztő előadás előzte meg, amely során sok-sok vesével kapcsolatos információval gazdagodhattak.

A beérkezett pályaművekből 2013. március 13-án kiállítás nyílik, amely 2 héten keresztül megtekinthető lesz a Mammut II. Bevásárlóközpont 3. emeletén (1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.)

A kiállítás megnyitójának időpontja: 2013. március 13. 17.00 óra

A pályázati felhívás itt olvasható

Az előadás képei itt megtekinthetők
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care