NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanVilágszínvonalú hazai K+F Projekten dolgozik a B. Braun Medical Kft.

2013.06.04

új dialízisgép-termékcsalád szoftvermegoldásain dolgozik orvosiszoftver-fejlesztői csoport.


Szoftverfejlesztési platform létrehozásán, valamint új dialízisgép-termékcsalád szoftvermegoldásain dolgozik a B. Braun Medical Kft. egy, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával megvalósuló program keretében. A 2014. augusztus 31-én záruló projekt 151 888 667 forint támogatást nyert el - tudatta közleményében a cég.

A B. Braun magyarországi cégcsoportja gyártói, kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységén túl több mint 55 mérnök munkatárssal szoftverfejlesztői tevékenységet is végez. Az európai kompetenciaközpontként működő orvosiszoftver-fejlesztői csoport elsődlegesen dialízis- és plazmaferezisgépek szoftverfejlesztését végzi.

A Szoftverfejlesztési platform kifejlesztése testen kívüli vérkezelésre (ECB) alkalmas dialízisgép-termékcsalád fejlesztéséhez elnevezésű, 452 888 719 forint összköltségű projekt megvalósításán keresztül a B. Braun Medical Kft. célja egy olyan dialízisrendszereken futó, szoftverek fejlesztését lehetővé tevő eszközrendszer és fejlesztőkörnyezet technológiájának kutatása és kifejlesztése, amely a jövőbeni dialízistechnológia fejlesztési lehetőségeit bővíti, és lehetővé teszi a korszerű, újgenerációs dialíziseszközök jelentősen gyorsabb és költséghatékonyabb fejlesztését.

A tervezett szoftvereszközrendszer lehetőséget ad a jelenlegi és jövőbeni orvostechnológiához kapcsolódó kutatás-fejlesztési tevékenységek és dialízishardver-fejlesztések szoftveres kiszolgálására, valamint hosszú távon képes biztosítani a dialízistechnológia folyamatjellegű szoftveres környezetét.
A B. Braun Medical Kft. – amely budapesti fejlesztő és kereskedelmi központjában, valamint gyöngyösi gyártóegységében jelenleg közel 900 főt foglalkoztat – harminc magas színvonalú szaktudással rendelkező K+F munkatársának bevonásával garantálja a komplex kutatás-fejlesztési projekt eredményes megvalósulását.

Forrás: vesebetegseg.hu
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care